Vienmēr ielieku makaronos sērkociņu- šī viltība man ir palīdzējusi ne reizi vien

Lūk, maza gudrība, kas man ļoti palīdz makaronu glabāšanā.

Nepatīkams pārsteigums

Reiz atveru makaronu paciņu, izberu katlā — un pēkšņi pamanīju, ka tajos kaut kas kustas.

„Tas nevar būt,” domāju — „acis mani māna.”

Bet nē. Makaronos kustas sīciņi melni kukainīši, un starp spageti ir aizdomīgi daudz miltu putekļu.

Vēlme vakariņot pazuda acumirklī. Tā vietā iztaisīju skapju revīziju — un skumji izmetu ne tikai šo paciņu, bet arī vēl dažas graudu pakas. Maz ko labu — iztērēti līdzekļi un nepatīkama sajūta.

Visbēdīgākais bija tas, ka atcerējos — paciņu nesen biju atvēris! No kurienes šie nevēlamie viesi?

Kas mīt makaronos?

Nejaušie viesi ir miltnieki — tos vēl sauc par miltu vaboles. Mazas, veiklas un ārkārtīgi izturīgas radībiņas.

Viņas var nokļūt mājās trīs ceļos:

Jau paciņā veikalā. Ja ražošanā vai noliktavā ir bijušas nevēlamas vides, kukaiņi tur var būt ielikti olas.

Caur veciem inficētiem produktiem. Viens inficēts maisiņš — un visa virtuve ir apdraudēta.

Vienkārši no gaisa. Nu, ne gluži no gaisa — kukaiņi var ielīst caur ventilāciju, pārkāpt no kaimiņu dzīvokļa vai pat ienākt kopā ar apģērbu pēc viesu apciemojuma.

Bet ir viena lieta, ko viņi noteikti necieš.

Lasi vēl: Ledusskapī ir tik daudz visa kā, bet tieši šie burkānu salāti pazūd visātrāk- un labi vien ir, jo tā pagatavošana aizņem tikai 5 minūtes

Sērkociņš— maza un uzticama

Pēc šī nepatīkamā gadījuma ilgi meklēju veidus, kā aizsargāt produktus. Pārbērt stikla burkās? Labs variants, bet burku nav tik daudz, lai visus produktus turētu.

Un tad nāca talkā sena lauku metode — ielikt sērkociņu makaronu paciņā. Kukaiņi un to kāpuri nekad necieš sēra smaržu!

 

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….